TUDI SONCE IMA SVOJ DAN

Sonce je mnogokrat tema naših pogovorov, motiv otroških risbic, o soncu pojejo pesmice. Ima pa tudi svoj dan, to je 28. maj in soncu so se na takšen ali drugačen način posvetili tudi otroci vseh treh skupin. Pri najmlajših so se na ta dan igrali na sončni terasi, vendar le v času, ko sonce ni bilo premočno. Nato pa so izdelali simpatične papirnate sončke, ki nam v garderobi sijejo tudi v deževnih dneh.

Pri Čebelicah je bil dan sonca kar »rumeni dan«. Ta dan so vsi otroci imeli na sebi nekaj rumenega. Za osvežitev v vročih sončnih dneh je najboljša osvežilna pijača in odločili so se, da pripravijo limonado. Spretno so ožemali limone, ki so jim nato dodali še malce kokosovega sladkorja in meto z naše terase. Po osvežitvi z limonado so prebrali še pravljico Bor in Bina na soncu, ob kateri so se naučili, kako in kdaj se je potrebno zaščititi pred sončnimi žarki.

V najstarejši skupini so se tematike o soncu lotili na malce bolj znanstven način, s poskusom Kdaj je noč in kdaj dan. Pogovarjali so se, zakaj sploh je pomembno sonce. Prebrali in poustvarjali so tudi pravljico Sonce potrebuje pomoč.

Vsak sončen dan izkoristimo za preživljanje časa na prostem, vendar le primerno zaščiteni s sončnimi kapami, nekateri pa še s sončnimi očali. In ko je sonce premočno, poiščemo senco ali pa se igramo v igralnicah. Vse to in še več smo izvedeli v projektu Varno s soncem, v katerega smo vključeni.

Morda vam bo všeč tudi...