DAN GASILCEV

Letošnji dan gasilcev smo izkoristili za to, da smo po dveh letih zopet lahko povabili k sodelovanju lokalno gasilsko društvo PGD Podgrad, s katerim sodelujemo že vrsto let. Tudi tokrat so se z veseljem odzvali našemu vabilu in otrokom pripravili poučen, zabaven in pester dopoldan. Na velikem asfaltnem igrišču so mlade nadobudneže pričakala tri gasilska vozila, gasilska oprema, pa tudi poligon za kratko gasilsko vajo.

Ena skupina otrok je šla na ogled vozil, druga si je ogledala in lahko tudi pomerila kakšen kos gasilske opreme, tretja pa je z vodnim curkom iz brente skušala izbiti plastenko s podstavka. Po uri zanimivega druženja je sledilo še presenečenje. Prav vsakemu, ki se je želel peljati z gasilskim vozilom, se je želja uresničila. Prisluhnili smo tudi zvoku siren in spregovorili v mikrofon v enem od vozil.

Z nami so bili gasilci Alen Dekleva, ki ga trenutno  v vrtcu srečujemo tudi v vlogi starša, z njim pa še Marjan Barba in Jani Renko, ki imata otroke že v šoli, še nedolgo nazaj pa so bili del našega vrtca in so sedaj že člani gasilskega krožka. Za trud in pripravljenost smo se gasilcem zahvalili z risbicami otrok, ki smo jih postavili v okvir, ki nas je spomnil na gasilsko lestev. Gasilci so navdušeno obljubili, da bo izdelek krasil gasilski dom. Za prihodnost gasilstva v Podgradu se po navdušenju in spretnosti otrok ni bati. Naj zaključimo z znanim gasilskim pozdravom NA POMOČ! in željo, da se kmalu spet srečamo.

Morda vam bo všeč tudi...