POZDRAVLJENO, POLETJE!

Skoraj je že tu. Letni čas, ko se vse zdi lahkotnejše, ko se veselimo prijetne sence, ko je hladna voda najboljša osvežitev in zabava. Ja, tu je poletje! Veselimo se ga vsi in poseben pozdrav smo mu namenili tudi v našem vrtcu. V Čebelicah smo strokovne delavke pripravile lutkovno igrico po knjižni predlogi Mavrična ribica. Dan smo poimenovali kar modri dan. Vsak otrok je imel na sebi nekaj modrega, kot je modro morje, modra svežina, moder bazen ali modro nebo. Na predstavo smo najprej povabili prijatelje iz Pikapolonic (mladi umetniki so poskrbeli za čudovito morsko sceno) in Mišk, nato pa je sledila še ponovitev za učence prvega in drugega razreda. Vsi smo se naučili, da sreče ne prinesejo lepa oblačila ali kupi imetja, temveč je za srečo potrebno stvari deliti. Tako ne bomo osamljeni, ampak bomo imeli prijatelje, na katere se bomo vedno lahko obrnili.

Še en poseben dogodek smo pripravili v pozdrav poletju. To je bil sladoledni piknik, ki se je odvil na terasi našega vrtca. Na pikniku je vsak otrok dobil sladoled z dodatki po svojih željah, izbirali so lahko med čokoladnimi ali pisanimi mrvicami, čokoladno-lešnikovim prelivom ali karamelnim posipom z vanilijo. Lahko si predstavljate, koliko dobre volje in nasmejanih obrazov je bilo tistega dne na terasi.

Poletje, mi smo pripravljeni. Veselimo se vseh dogodivščin, ki nas čakajo. Eno čudovito in nepozabno poletje želimo tudi vam!

Morda vam bo všeč tudi...