3. dan: DAN MEDU – TEDEN SLOVENSKE HRANE

Današnji dan je bil posvečen čebelam in čebelarjem. Za glasbeni uvod so poskrbele šestošolke s pesmijo Leti, moja čebelca. Punce so za nastop požele velik aplavz malih poslušalcev.

V nadaljevanju se nam je pridružil osrednji gost, nono Žana in Jaše, čebelar Zorko Šabec. S seboj je prinesel čarobni panj z zanimivo poslikavo, v njegovi notranjosti pa se je skrivalo kar nekaj presenečenj. Najprej so se otroci naučili, da se slovenska čebela imenuje sivka, da živi v panju in da dela med. Čebelar je otrokom pokazal čebelarski klobuk in kombinezon, ki so ga lahko tudi samo oblekli ali nadeli na glavo.

Pokukali smo v notranjost panja, v katerem se skrivajo satnice, čebel pa na srečo ni bilo notri, saj bi bilo sicer v našem vrtcu precej pestro zaradi čebeljega plesa. So pa otroci lahko pokusili slasten akacijev med, ki ga je čebelar prinesel s seboj.

Presenečenj še ni bilo konec in g. Zorko je s svojim malim pomočnikom Žanom otrokom razdelil lizike s čebelicami, za prav vsakega pa je prinesel tudi med, ki ga bodo otroci odnesli domov. Tudi čebelarju smo se zahvalili s pozornostjo, ki so jo izdelali otroci iz vrtca.

Šele sredina tedna je, pri nas se je pa že toliko zgodilo. Le kaj nas čaka jutri?

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...