5. dan: TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – TEDEN SLOVENSKE HRANE

Pravijo, da se po jutru dan pozna in če to drži, bo današnji dan res nekaj posebnega. Otroci po vsej Sloveniji so danes imeli tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil pri nas še malo obogaten in drugačen. Strokovne delavke smo pripravile različne medene namaze, ki smo jih namazale na naš domač kruh, slavnostno pogrnile mize v skupnem prostoru in otroke povabile na gostijo. Ob pogledu na bogato obložene mize so se jim zasvetile oči in komaj so čakali, da smo si voščili dober tek.

Naš slavnostni zajtrk je popestrila tudi harmonikašica Klara Miše, ki je ubrano in nežno zaigrala vsem znanega Slakovega Čebelarja. Za njo je svoj meh na otroški harmoniki raztegnil tudi Tim in dekleta iz Pikapolonic so ob spremljavi ubrano zapela pesem Leti, moja čebelca.

Otroci so danes izvedeli, kaj pomeni tradicionalni slovenski zajtrk in katera živila ga sestavljajo. Ob prijetnem klepetu in s polnimi želodčki smo zaključili naš Teden slovenske hrane. Prepričani smo, da se bomo prav kmalu ponovno družili in se skupaj imeli lepo.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...