MUCINA USTVARJALNICA S SLADKIM PRESENEČENJEM

Med veselim decembrom in norčavim pustnim februarjem smo v zatišju januarja pri Miškah našli termin za skupno srečanje. Zamislili smo si ga kot Mucino ustvarjalnico, na kateri so otroci s svojimi starši, bratci, sestricami in nonami iz kartona in volne ustvarili pisane vesele mucke, ki so se nagajivo nasmihale, vesele, da so oživele in dobile nove lastnike.

Ko smo zaključevali z ustvarjanjem, je kar na lepem v igralnico prišlo pismo, naslovljeno na Miške. Pismo je napisala sama muca Copatarica, ki je otrokom povedala, da jih že nekaj časa zadovoljna opazuje in jih povabila, da še enkrat zapojejo in zaplešejo ob pesmici Ni copatka. Otroci so bili takoj za in po mini nastopu jih je pred Copataričino hišico čakala velika škatla, polna slastnih dišečih piškotov v obliki muck. Muca Copatarica jih je napekla prav za vse.

S čajem so teknili malim in velikim in ob prijetnem kramljanju in razposajenem vzdušju se je naša skupna urica zaključila. Bilo je prijetno, mali nadobudneži iz Mišk pa se že sprašujejo, ali jih bo v vrtcu še kdaj obiskala muca Copatarica, kot je obljubila v pismu…

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...