TRIKRAT VESELO Z MUCO COPATARICO

Čeprav muca Copatarica na zasnežene dni šiva copatke, si je v januarju vzela čas in se prikradla v vsakodnevne dejavnosti vseh treh skupin vrtca. Tako so otroci vsak na svoj način spoznavali svet Muce Copatarice, ki je nastala pod peresom pisateljice Ele Peroci. Prav posebni pa so bili trije dnevi. Najprej nas je Copatarica obiskala po oddelkih. Z otroki se je pogovarjala, igrala, prepevala, plesala, na koncu obiska pa jih je povabila v svoj dom na zajtrk, kakršnega so jedli tudi v Mali vasi.

Naslednje jutro so otroci komaj čakali, da so lahko šli na obisk k muci, ki jih je že prijazno čakala. V njeni hiši je omamno dišalo po sladki kavi in medenem maslu, ki ga je namazala na kruh. Na mizah so bili pogrinjki in prostora je bilo dovolj prav za vse. Tistega dne so pili kavo tudi otroci, ki je sicer niti ne pokusijo. Le kako je ne bi, ko pa jo je skuhala sama muca Copatarica. Zajtrk je minil v prijetnem vzdušju in prav gotovo si ga bomo še dolgo zapomnili.

Za zaključek skupnih dejavnosti pa so otroci iz Pikapolonic prijateljem iz Mišk in Čebelic pripravili dramatizacijo Muca Copatarica. Zaigrali so jo tako suvereno, kot bi to naredili profesionalni igralci. Publika je bila navdušena in je svoje velike prijatelje nagradila z močnim aplavzom.

Muca Copatarica se že desetletja vsake toliko prikrade med otroke in vedno znova s seboj prinese toplino in prijaznost, s katero očara tako mlade kot tudi vse, ki smo mladi po srcu.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...