POZDRAVLJENA, POMLAD!

Narava se na prvi pogled še vedno zdi pusta in siva, a če pogledamo malo bolje, kaj hitro opazimo brste na sicer še golih vejah dreves, zvončki so že odcingljali, nasledili pa so jih pisani žafrani in vedno prikupne trobentice. Ptički vztrajno preletajo nebo in pojejo najlepše čivkajoče melodije… Prav kmalu bo na travnikih pognala sveže zelena trava. Ja, pomlad je tu in kot je pri nas letos že navada, smo nov letni čas pozdravili z dramatizacijo. Tokrat v izvedbi strokovnih delavk iz Čebelic, Tadeje, Melite in Darje, ki so na hladen deževen dan v prostorih vrtca pričarale pravi travniški vrvež cvetlic in živali. Mala pikapolonica ni znala prešteti pik na svojih krilih, zato je za pomoč prosila travniške prijatelje. In četudi je čebelica bila kos nalogi, so ob koncu s pikapolonico šteli in prepevali prav vsi otroci.

Po zaključnem aplavzu, ki je bil res velik, so na svoj račun prišli vsi, ki so se tudi sami želeli preizkusiti v igralski vlogi. Gledalci smo bili tako deležni kar nekaj različnih uprizoritev zgodbe Pikapolonica in pike in prav vsaka zasedba nas je navdušila.

Komaj že čakamo, da bo tudi na okoliških travnikih in v bližnjem gozdičku tako veselo kot na travniku v današnji igrici. Zato, dobrodošla med nami, pomlad!

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...