USPEŠEN ZAKLJUČEK VRTČEVSKEGA LETA

V tretje gre rado in res smo že tretje leto zapored med spomladanskim deževjem uspeli izbrati vroč in sončen popoldan za izvedbo zaključnega srečanja vrtca. Tudi tokrat smo ga organizirali kot športno popoldne s starši oz. igre brez meja, kar je ena od nalog športnega gibalnega programa Mali sonček. Skladno z letošnjo rdečo nitjo Nekoč in danes smo prireditev zasnovali tako, da so otroci spoznavali, da je bilo tudi nekoč, ko še ni bilo modernih športnih pripomočkov, miganje prav tako veselo in zabavno. V uvodu srečanja so otroci vseh treh skupin staršem zaplesali ob pesmi Peričice. Ko je bilo perilo oprano, smo lahko začeli z gibalnim delom.

Gibalne postaje letos niso bile tako pisane, na njih so bili večinoma naravni materiali ali pripomočki, ki smo jih našli po starih lopah. Naloge so opravljali otroci skupaj s starši. O, koliko veselja je prinesla vožnja s samokolnico, obešanje krpic s ščipalkami, hoja po vrvi in različno visokih količkih ter skakanje med letvicami lestve. Otroci in starši pa so se preizkusili tudi v prenašanju krompirja iz ene košare v drugo in vlečenju in kotaljenju lesenega hloda. Verjemite, prav lepo je bilo videti toliko srečnih obrazov ob izvajanju tako preprostih in vsakodnevnih dejavnosti. Med dogodkom so v naravnem foto kotičku nastale čudovite družinske fotografije, ki že krasijo naš vrtec, prav kmalu pa jih bodo družine lahko odnesle domov.

Za vloženi trud je vsaka družina prejela priznanje ter leseni magnet z logotipom našega vrtca. Zbrane je s hudomušnimi besedami nagovoril tudi ravnatelj Matej Grahor. Na koncu je sledilo še sladko presenečenje. Naši prošnji se je tudi letos velikodušno odzvalo podjetje LEONE Incom d.o.o iz Ajdovščine, ki je čisto vsem udeležencem iger omogočilo sladkanje s prikupnimi sladolednimi lučkami. Donatorju se iz srca zahvaljujemo in si seveda želimo, da bi nas še kdaj razveselili z ledenimi sladkimi zalogajčki.

Strokovne delavke se staršem in otrokom zahvaljujemo za izkazano pozornost ter vse lepe besede, ki nam dajejo zagon za to, da bomo vedno poskušale delati tako, kot najboljše znamo.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...