2. dan: DAN JABOLKA – TEDEN SLOVENSKE HRANE
Drugi dan Tedna slovenske hrane smo medse povabili lokalnega sadjarja, Matjaža Mišeta iz Sabonj. S seboj je prinesel veliko plakatov, na katerih so bile prikazane različne sorte jabolk, fotografije sadovnjaka iz zraka, prikaz razvoja jabolka od brsta do sadeža in še veliko zanimivega. Pripravil je tudi mini razstavo različnih sort jabolk.
Največ zanimanja je med otroki požela mini preša za stiskanje jabolk. Pri tem opravilu so gostu priskočili na pomoč prav vsi otroci iz vrtca in prav kmalu je bilo vedro polno sladkega jabolčnika. Komaj smo čakali, da smo ga pokusili in skoraj vsi otroci so želeli dodatek. G. Miše nam je nekaj jabolčnika v embalaži tudi podaril, da si ga bomo lahko privoščili še v naslednjih dneh.
Ob koncu so starejši otroci izvedeli še nekaj zanimivosti o jabolkih in sprešali še malo soka, v zahvalo za sodelovanje pa smo sadjarju podarili sliko jabolk, ki so jo izdelali otroci iz vrtca.
Naš sveže stisnjen sok je bil za pokušino na voljo vsem, ki so otroke spremljali domov iz vrtca.
Tjaša Ceglar