KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO?

Prav gotovo poznate ali ste že slišali za pravljico, ki je že mnogo generacij redna spremljevalka otrok, saj ob njej otroci spoznavajo življenje nekoč, pojem revščine, proces izdelave oblačil, različna čustva,… Tudi otroci iz našega vrtca so v januarju prisluhnili tej pravljici.

Ob kopici aktivnosti, ki so jih izvajali na temo pravljice in oblačil nasploh, smo se strokovne delavke odločile, da zopet poiščemo nekoga, ki nam bo približal svet izdelave oblačil. Medse smo povabili Liamovo in Tinetovo nono Nelko, sicer upokojeno, a še vedno aktivno šiviljo, ki se je našemu vabilu z veseljem odzvala. Prišla je opremljena z mnogimi pripomočki, ki jih pri svojem delu uporablja šivilja.

Prav lepo nam jih je opisala in pokazala, nato pa se je lotila izdelave srajčke za našega Vidka – lutko, ki je ostala brez oblačil. Začela je z risanjem kroja, zaključila pa s šivanjem modrih gumbov. In če nam postavite vprašanje »Kdo je napravil Vidku srajčico?«, vam lahko v en glas odgovorimo: nona Nelka! V zahvalo so ji deklice iz Pikapolonic spretno  izvezle sliko z rožicami.

Naš Videk pa se hvaležno in zadovoljno smehlja v svoji novi, snežno beli srajčici.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...