PRAVLJIČNE IGRE BREZ MEJA

Lansko leto smo prvič organizirali Igre brez meja in ker je bil odziv tako dober, smo se strokovne delavke odločile, da bo takšen tudi letošnji zaključek šolskega leta. Sončno sredino popoldne, prav na svetovni dan športa, je bilo na velikem nogometnem igrišču za šolo živahno kot že dolgo ne. Dogodek smo poimenovali kar Pravljične igre brez meja, saj so bile tematsko povezane s pravljicami, ki so jim otroci prisluhnili med šolskim letom.

V uvodu so se s kratko točko predstavile vse tri skupine vrtca. Najmlajši iz Mišk so zapeli in prikazali pesmico Gosenica je lezla, Čebelice so brenčale v deklamaciji Čebele, najstarejši iz Pikapolonic pa so pogumno prešteli vse pike v pesmici Pikapolonica in pike. Tako smo se vsi skupaj malce ogreli in bili pripravljeni na športni del iger.

Družine so zbirale kljukice za opravljene naloge na petih gibalnih postajah in se postavile pred objektiv fotoaparata v foto kotičku. Gibalne postaje so bile povezane s pravljicami Muca Copatarica, Pikapolonica in pike, Prodajamo za gumbe, Skuhaj mi pravljico in Pod medvedovim dežnikom. Razmigale so se naše roke, noge, malo pa tudi naši možgančki. Vsem družinam je uspelo opraviti vse naloge.

Seveda je za izpolnjen kartonček sledila zaslužena nagrada. In ne le ena, temveč kar dve. Prav vsem sodelujočim na igrah je podjetje Incom Leone podarilo sladoled. In to ne navaden, ampak priljubljene  čokoladno – vanilijeve tačke iz risanke Tačke na patrulji in jagodne Pujse Pepe. Lahko si predstavljate, kako široki so bili nasmehi in sladkanje s sladkim presenečenjem. Sladoleda je bilo dovolj prav za vse udeležence iger. Podjetju Incom Leone se najlepše zahvaljujemo za velikodušno donacijo!

Še pred sladkanjem je zbrane nagovoril ravnatelj Matej Grahor, ki je sicer na igrah tudi aktivno sodeloval.

Sledila je napoved druge nagrade. Le – to so si družine na nek način same naredile. Gre za pravljico, ki so jo skupaj napisali vsi otroci s svojimi družinami. Prvič smo jo postavili na ogled prav na naši pravljično obarvani zaključni prireditvi in lahko rečemo, da je presenečenje uspelo. Prav s ponosom so družine domov odnesle našo pravljico Mavrični Motovilček.

Ker je vsega lepega enkrat konec, so se po dobri uri in pol druženja in zabave zaključile tudi naše Pravljične igre brez meja. Ta dan smo bili zmagovalci vsi.

Strokovne delavke se staršem otrok vseh treh oddelkov zahvaljujemo za podarjene pozornosti in kopico toplih besed, ki ste nam jih namenili. Trudile se bomo, da bomo še naprej ustvarjale varno zavetje, v katero se bodo vaši najmlajši vedno znova radi vračali.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...