TEDEN OTROKA 2023 – ZAKAJ MORAMO HODITI V ŠOLO?

Vzgoja in izobraževanje si podajata roko že v vrtcu in se prepletata tudi v šoli. Zakaj pa sploh hodimo v šolo? Na to vprašanje so odgovor iskali danes otroci iz vrtca. Polni pričakovanj so se odpravili v šolo. Vsaka skupina se je ustavila v enem od razredov prvega triletja..

Miške so z drugošolci spoznavale prve angleške besede. Učenci so nas z učiteljico Špelo vključili v pesmico, v kateri so našteli, kdo vse je danes v šoli. Še dobro, da so naša imena ostala enaka tudi v angleškem jeziku. Pokazali pa so še precej drugega znanja angleščine.

Otroci iz Čebelic so spoznali veliko tiskano črko O v prvem razredu. Zapisali so jo na najrazličnejše načine in ugotovili, da je učenje pisanja lahko tudi zabavno. Prav zanimivo je bilo črko zapisati v mivko, na veliko čarobno tablo in jo celo prevoziti z avtomobilčkom.

K tretješolcem pa so se odpravile Pikapolonice. Skupaj so iskali podobnosti in razlike med vrtcem in šolo. Ugotovili so, da tudi učenci v šoli ustvarjajo in pojejo, učijo pa se brati, računati, pisati,… Skupaj so si ogledali še razred in pripomočke, ki jih učenci uporabljajo pri svojem delu.

Učencem prvega, drugega in tretjega razreda ter učiteljicam Suzani Poropat, Špeli Tomšič in Tini Renko se zahvaljujemo, da so si vzeli čas za nas in nam za nekaj trenutkov odprli vrata v veliki šolski svet.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...