POKLONI ČAS, POLEPŠAJ DAN!

Vseslovenska akcija Pokloni čas, polepšaj dan!, ki je med 29. 9. in 1. 10.  potekala pod okriljem NIJZ, je bila našemu vrtcu, ki medgeneracijsko sodelovanje redno vključuje v svoj vsakdan, prav pisana na kožo. Odločili smo se, da bomo v okviru akcije izvedli dve aktivnosti.

OTROŠKA RISBICA ZA VESELJE STAROSTNIKOV

Dom starejših občanov v Ilirski Bistrici je drugi dom marsikaterega starostnika, ki je tako ali drugače povezan z nekaterimi otroki iz našega vrtca. Zato smo se odločili, da stanovalcem izdelamo in podarimo kartice, ki so jih otroci opremili z risbico, strokovne delavke pa z lepo mislijo. Kartice smo skupaj s skupinsko fotografijo in nekaj likovnimi izdelki otrok poslali v DSO  v upanju, da bodo prejemnikom narisale nasmeh na obraz in za trenutek pregnale osamljenost. Nekaj kartic pa smo poslali prav osebno sorodnikom naših otrok tudi v druge ustanove po Sloveniji. Že kmalu po koncu akcije se nam je oglasila strokovna vodja DSO-ja, ga. Nadja Vidmar, ki nas je razveselila s pozitivno povratno informacijo, da so otroške risbice in lepe misli dosegle svoj namen. Nekaj fotografij so objavili tudi v svojem novem letnem biltenu.

SKUPNO SREČANJE OTROK IN STARIH STARŠEV

Čas, ki ga poklonimo drug drugemu, je najdragocenejši in najboljše zapravljen čas. Zato smo se ob dnevu starostnikov odločili, da srečanje otrok in starih staršev, ki ga običajno izvedemo spomladi, prestavimo kar na začetek jeseni. Naš vrtec je bil ponovno skoraj premajhen za vse, ki so se srečanja udeležili, a ravno prav velik, da je bilo v slehernem kotičku vsakega prostora čutiti povezanost generacij in energijo, ki lahko nastane le ob druženju tistih, ki se imajo radi. Poleg skupne igre so otroci skupaj s starimi starši barvali dele pobarvanke, ki smo jo na koncu sestavili v veliko srce in nas v skupnem prostoru vrtca spominja na tisti čudovit petkov popoldan. V foto kotičku so se pred objektiv postavili otroci s svojimi povabljenci. Za sladek zaključek pa smo strokovne delavke in otroci našim gostom in seveda tudi sebi pripravili sladke piškotne kroglice, za katere smo prejeli kar nekaj pohval. Verjamemo, da spomin na tisti petkov popoldan še dolgo ne bo zbledel.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...