SODELOVANJE S STARŠI MALO DRUGAČE

Tudi letošnje šolsko leto nismo mogli popolnoma razpreti kril in smo sodelovanja z okoljem in starši še vedno izvajali na bolj varen način.

Decembra, ko se po navadi srečamo na ustvarjalni delavnici in skupaj ustvarjamo izdelke za novoletni bazar, smo strokovne delavke našle malce drugačno rešitev. Vsak otrok je prejel ustvarjalno vrečko z navodili in materialom za izdelavo praznične obešanke. Fotografije izdelkov so starši nato poslali po e-pošti v vrtec, kjer smo jih natisnili in razstavili v garderobi vrtca. Otroci so komaj čakali, da so na fotografiji našli sebe. Odziv je bil zelo dober in nastali so čudoviti, zelo raznoliki izdelki.

V decembru so starši in otroci pomagali ustvarjati praznično čarobno vzdušje tudi z lepimi željami, ki so jih zapisali na papirnate zvezdice. Zvezdice želja, kot smo jih poimenovali, so dosegle svoj namen, saj smo vsi, ki smo želje prebirali, začutili, kako iskrene so. V časih, ko skoraj nismo smeli do soseda, so tople želje med nami ustvarile nekakšno čudežno bližino.

Naš namen je bil, da bi se spomladi dobili na skupnem druženju otrok in starih staršev, a smo se kljub boljši epidemiološki sliki vseeno odločili ubrati varnejšo pot. V duhu praznovanja svetovnega dneva Zemlje, ki smo ga izvedli v vrtcu, smo otrokom pripravile nalogo, da tudi v domačem okolju naredijo nekaj za lepši svet. O, koliko prispevkov smo prejeli. Trenutno so razstavljeni na veliki steni v garderobi vrtca in so namenjeni temu, da si jih starši skupaj z otroki pogledajo, preberejo, poiščejo svoj prispevek. Verjamemo, da bi, če bi znala, naša Zemlja vriskala od veselja. Našli ste ogromno načinov, s katerimi ste prispevali svoj delček v mozaik varovanja in ohranjanja čistega okolja.

Verjamemo, da prihajajo boljši časi in mogoče se prav kmalu srečamo v živo. Do takrat pa se vam lepo zahvaljujemo za sodelovanje na naših srečanjih na daljavo in vas prijazno vabimo, da z nami sooblikujete vrtčevski vsakdan tudi v prihodnje.

Morda vam bo všeč tudi...