SVETOVNI DAN ČEBEL

Danes, na svetovni dan čebel, je bilo v našem vrtcu živahno kot v čebelnjaku. Po zajtrku so se v igralnici Pikapolonic zbrali otroci skupin Čebelice in Pikapolonice in Maja je po videoklicu poklicala čebelarja Nebota, ki se nam je preko ekrana v tem šolskem letu že oglasil.

V živo se nam je javil iz svojega čebelnjaka, kjer nam je prikazal, kako očisti satnice pred točnjo medu. Oblečen je bil v popolno čebelarsko opravo in z zanimanjem smo mu prisluhnili in si ogledali njegovo delo. Ob koncu videoklica nam je Nebo obljubil, da nam bo, ko ga bo stočil, poslal javorjev med, da ga okusimo.

Mmmm, se že veselimo. Čebelarja smo seveda pozdravili s pozdravom NAJ MEDI! Nebotu se zahvaljujemo, ker nas je za trenutek na daljavo gostil v svojem čebeljem kraljestvu.

Po videoklicu so otroci iz Pikapolonic prisluhnili zvočni pravljici Medena pravljica (S. Makarovič), v Čebelicah pa so z zanimanjem prelistali knjigo Najboljši poklic – Čebelar. Vsi skupaj so si nato v avli šole ogledali, kako so šolarji poslikali lesene panjske končnice, nato pa so jih, sicer papirnate, porisali še sami. Risanja so se lotili tudi najmlajši iz Mišk. Z vseh panjskih končnic je na koncu nastal krasen čebelnjak, ki že krasi steno v garderobi našega vrtca.

Vabljeni, da si ga ogledate, hkrati pa se lahko preizkusite tudi v poznavanju sveta čebel. Na tabli pred igralnicami smo vam pripravili mini kviz z vprašanji. Poskušajte odgovorite nanje in če res ne gre, pokukajte na hrbtno stran kartončka, kjer boste našli pravi odgovor.

Naj medi!

Morda vam bo všeč tudi...