SODELOVANJE Z VRTCEM MATERIJA V ŠOLSKEM LETU 22/23

V zaključku šolskega leta, ki se pravkar izteka, se radi spominjamo lepih trenutkov, ki smo jih ustvarili in doživeli. Eni takih so bili tudi tisti s prijatelji iz vrtca Materija. Družili smo se v živo in tudi na daljavo.

Otroci iz Pikapolonic smo se v Materijo odpravili v Tednu otroka, saj je bil slogan »Skupaj se imamo dobro« kot nalašč za izvedbo srečanja. Tisti dopoldan je bil čudovit, poln otroškega smeha, vonja po slastnih palačinkah in tkanja prijateljstev. Ob slovesu smo si obljubili, da se še gotovo srečamo.

V novoletnem času smo se razveselili paketa pod našo smrečico in šele, ko smo ga odprli, smo ugotovili, od kod je prišel. Naši prijatelji so nas presenetili s sladkimi dobrotami ter dvema simpatičnima ročno izdelanima lutkama, ki bosta pri nas večkrat oživeli.

Sodelovanje smo nadaljevali s »pohodom prijateljstva« na dan zdravja. Tokrat smo bili gostitelji mi in komaj smo čakali, da je pred vrtec pripeljal avtobus. Tudi ta dan je bil nekaj posebnega, saj so se med pohodom na Stari grad krepile prijateljske vezi, hkrati pa smo vsi skupaj naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Če so nas prijatelji iz Materije presenetili v novoletnem času, smo jih mi za zaključek šolskega leta. Poslali smo jim namreč pošiljko s pismom, fotografijami in risbicami ter zvrhano vrečko sladoledov. Presenečenje je več kot uspelo in prav kmalu smo dobili zahvalo in fotografije utrinkov sladolednega piknika, ki smo ga tako imeli vsak na svojem z mislijo drug na drugega.

Lepo je deliti trenutke s prijatelji. Želimo si, da bi tudi v naslednjem šolskem letu skupaj napisali eno uspešno zgodbo o sodelovanju.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...