ČUT ZA SOČLOVEKA SE ZAČNE RAZVIJATI ŽE V VRTCU

V našem vrtcu smo že večkrat dokazali, da nam je mar za sočloveka. Radi se vključujemo v projekte ali akcije, s katerimi prispevamo svoj del za lepšo prihodnost otrok oz. ljudi, ki so se znašli v takšni ali drugačni stiski. V letošnjem šolskem letu smo se pridružili akciji Božiček za en dan, s katero smo želeli zbrati čim več stvari, ki so polnile darilne škatle Božička za otroke in starostnike. Naša veliiiiika škatla je hitro postala premajhna in otroci so bili zelo veseli, ko so prinesli nekaj, kar je nekoga osrečilo.

Tudi vojna v Ukrajini je bila tema, ki so jo otroci sicer razumeli na svoj način, a čutili smo, da vedo, da gre za zelo resno in strašno stvar. Zato smo zopet stopili skupaj in zbirali stvari, ki so vsaj malo zapolnile praznino, ki so jo občutili ljudje, ko so morali zaradi vojne zapustiti svoje domove in oditi v neznano.

Pravkar pa se zaključuje akcija Pokloni zvezek, s katero želi slovenska Karitas zbrati čim več zvezkov in tempera barvic ter ostalih šolskih potrebščin za otroke, ki si jih iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti. Odziv na akcijo je zelo velik in v naši škatli se je zbralo lepo število zvezkov in tempera barvic, ki smo jih opremili z risbicami otrok, ki jih poklanjajo.

Nikoli ne vemo, kdaj se bomo tudi mi lahko znašli na strani, ko bomo potrebovali pomoč. Zato je prav, da pomagamo, ko lahko. In da znamo tudi sami sprejeti pomoč, če smo je potrebni. Čut za sočloveka je vsekakor velika in zelo pomembna vrednota današnjega časa, zato se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste se pridružili zbiralnim akcijam v našem vrtcu. Pokazali ste, da vam je mar.

Morda vam bo všeč tudi...