SPOZNAVAMO POKLICE – 4. TEDEN

REŠEVALEC

Ob zaključku meseca smo spoznali še en poklic, ki je del našega vsakdanjika in si brez njega ne predstavljamo nekaterih težkih življenjskih situacij. Govorimo o poklicu reševalec. Svoje delo sta nam tokrat predstavila reševalca NMP in reševalne postaje Il. Bistrica Alen Poropat in Niki Baša. Do našega vrtca sta se pripeljala z reševalnim vozilom, v katerega je lahko vstopil prav vsak. V vozilu so otroci videli različne naprave in pripomočke, ki so postavljeni zelo premišljeno, da lahko kar najbolje služijo svojemu namenu, ko je to potrebno.

Reševalka Niki je otrokom oskrbela namišljene poškodbe kar v reševalnem kombiju, pred njim pa je reševalec Alen pokazal posteljo na kolesih, poseben stol na kolesih in pa tudi nosila, s katerimi prenašajo poškodovance, ki ne morejo hoditi.  Veliko otrok je pogumno sedlo na stol ali se uleglo na posteljo in celo na nosila.

Za konec srečanja smo se pomaknili do stopnic ob šoli, da smo lahko videli praktični prikaz uporabe stola za premikanje po stopnicah, ki seveda zelo olajša delo reševalcev takrat, ko morajo osebo prenesti v ali iz večnadstropne stavbe.

Alenu in Niki se zahvaljujemo za obisk in predstavitev poklica reševalec, prav gotovo ju še kdaj povabimo v naš vrtec.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...