PRAVLJIČNI DOPOLDAN

V mesecu aprilu, ko obeležujemo svetovni dan mladinske književnosti, se je našemu povabilu prijazno odzvala literatka Patricija Dodič. V vrtec ni prišla sama, temveč v družbi lutke, fantiča Srečka. Povedala nam je, da je Srečko izredno izbirčen in ničesar noče pojesti, pa četudi se njegova mamica na vso moč trudi, da bi mu ustregla. Tudi v vrtcu smo mu skupaj s Patricijo skuhali kar nekaj juhic, ki pa niso navadne, ampak pravljične. Vanje smo vrgli krompir, fižol, paradižnik, Srečkov copat, pest smeha in še in še. Na koncu smo dodali ščepec začimb in mešali, mešali… Prva pravljična juha Srečku ni bila po godu in tudi druga ne. Šele tretja, v kateri je bila narobe pravljica o Rdeči kapici, je bila Srečku tako všeč, da jo je pojedel do zadnje žlice. Zdaj poznamo recept za juho, ki jo bo mali izbirčnež vedno v slast pojedel.

Gostji smo pokazali tudi našo pravljico, ki jo kuhamo v vrtcu že nekaj časa in zelo se že veseli, da bo prebrala končni izdelek. Otrokom je za posladek podarila nekaj sestavin, ki jih ni porabila pri kuhanju in pa lutko pošasti, ki z mavričnimi lasmi niti ni tako strašno strašna in bo odslej doma v našem vrtcu.

Patriciji hvala za njen čas in tako lepo pripravljen pravljični dopoldan. Veselimo se že naslednjih njenih obiskov. Otroci in starši pa vabljeni v knjižnico na Kozini, kjer bodo kmalu razstavljene tudi risbice Srečka in njegove pravljične juhe, ki jih bomo narisali v naslednjih dneh.

Tjaša Ceglar

Morda vam bo všeč tudi...